Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

‘STEM’ Verbeterproject palliatieve zorg in Zaanstreek-Waterland van start!

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Palliatieve Zorg
Datum: 23-11-2015

Tijdens de laatste subsidieronde van het Verbeterprogramma Palliatieve Zorg van ZonMw in 2015, is een subsidieaanvraag  zorg rondom ‘STEM’ gehonoreerd. 

Wat is STEM?

STEM staat voor STerven op je Eigen Manier en is opgericht door praktijkmensen uit de medische zorg. STEM wil sterven uit de taboe- en medische sfeer halen en een volwaardige plaats in het leven geven, door mensen te stimuleren over sterven te praten. Hiervoor stelt STEM diverse verbetermethodieken ter beschikking. Het bespreken en uitspreken van wensen, vragen en veronderstellingen door stervenden, naasten en informele en professionele hulpverleners kan ertoe leiden dat mensen vaker overlijden op een manier en de plek die ze graag hadden gewild.

Verbinding informele en formele zorg

Voor de netwerken palliatieve zorg geldt communicatie in de laatste levensfase als belangrijk thema om de kwaliteit van de palliatieve zorg in de formele, maar zeker ook in de informele zorg te verbeteren. Dit project richt zich met name op de onmisbare vrijwilligersorganisaties in de palliatieve zorg. Met dit project beogen de betrokken organisaties bij te dragen aan deskundigheidsbevordering, bewustwording en samenwerking van en tussen informele en professionele hulpverleners. Deskundigheidsbevordering via het gedachtegoed van STEM biedt hierbij een solide en passende methodiek om de communicatie met palliatieve zorgvragers/mantelzorgers te verbeteren en de samenwerking tussen de verschillende betrokken netwerkorganisaties te versterken.

Doelstellingen

Aan het project nemen in totaal 3 hospices, 1 palliatieve unit (verpleeghuis), 2 VPTZ-organisaties en 1 Inloophuis uit de regio’s Zaanstreek-Waterland en Gooi&Vechtstreek deel.

Het project is in september 2015 van start gegaan en heeft een looptijd van 1 jaar.

Kijk voor meer informatie over STEM op de website van Stichting STEM.

Meer weten?

Neem contact op met Mariska Laros, projectmanager

Mariska Laros

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven