Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

'Ik leef mijn leven tot het einde'

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Palliatieve Zorg
Datum: 06-02-2018

Bron: Rodi Media

'Ik leef mijn leven tot het einde’. Dát is de titel van de aangrijpende bijlage over palliatieve zorg voor patiënten en naasten in de kranten van Rodi Media. Een unieke bijlage met onderwerpen en interviews met maatschappelijke waarde en belang om te delen. De redactie van Rodi Media heeft in samenwerking met Netwerken Palliatieve Zorg (NPZ) in Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland op indringende en vooral menselijke wijze weergegeven waar het in het leven écht om draait.

In de krant het ontroerende verhaal van Roos Wester-Klaver, die geniet van de kleine dingen in het leven na de onheilstijding van een tumor met uitzaaiingen in de alvleesklier; het relaas van consulente spirituele zorg Maria Luyckx, die mensen bijstaat in hun zoektocht naar zingeving; vrijwilligers aan het woord, die zich inzetten voor ernstig zieken en hun naasten; een gesprek met palliatief verpleegkundige Annemieke Brouwer; het moeilijke werk van wijkverpleegkundige Patricia Floor als het gaat om de laatste levensfase; een onderwerp als ‘Doodgaan, hoe doe je dat eigenlijk?’; de warmte en gastvrijheid op plekken waar ongeneeslijk zieke mensen tijdelijk kunnen verblijven; het in de hand nemen van de regie als het einde nadert en emotionele verhalen van nabestaanden.

Voor het eerst in Noord-Holland heeft Rodi Media in samenwerking met NPZ deze bijlage gemaakt over palliatieve zorg. Een heftig onderwerp maar zó belangrijk om deze kant van het leven te belichten.

Bekijk de bijlage ‘Ik leef mijn leven tot het einde’.

Powered bij ZONH vanuit de palliatieve netwerken

Meer weten?

Neem contact op met Patricia Appeldoorn, coördinator netwerk palliatieve zorg

Patricia Appeldoorn

072 - 541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven