Uitnodiging Zorg Om Zorg 12 oktober 2017: Hoe ziet de toekomst van de huisartsenzorg in achterstandswijken eruit?

12-10-2017

Graag nodigen de Achterstandsfondsen in samenwerking met het programma Alles is Gezondheid… u uit voor de tweede editie van Zorg om zorg in Nederland.

Op 12 oktober peilen we met huisartsen, koepels, overheid, gemeenten en zorgverzekeraars de stand van zaken en bekijken we welke acties nodig zijn om gelijke zorg voor alle burgers te realiseren en gezondheidsverschillen te verkleinen. 

Na onze eerste bijeenkomst op 2 februari 2017 is er meer aandacht gekomen voor achterstandsproblematiek in de huisartsenzorg. Het proces om verandering te realiseren is taai en vraagt een lange adem. Ondertussen neemt de urgentie om te komen tot een oplossing toe: We hebben te maken met een steeds groter wordende groep arme, ongezonde, laaggeletterde Nederlanders.

Denkt u mee over de toekomst van huisartsenzorg? Meld u dan aan via deze link.

Programma

1. Opening: dagvoorzitter Ted van Essen, huisarts tot 2015, bestuurder, en elke week te zien bij omroep Max.

2. Berthon Rikken, huisarts en voorzitter Utrechts fonds achterstandswijken, geeft een tussenstand over het afgelopen half jaar van de inspanningen van de Achterstandsfondsen, huisartsenkoepels, overheid, gemeenten en zorgverzekeraars. 

3. Linda Timmer, huisarts in een Amsterdamse achterstandswijk, gaat in op de nieuwe financiering van de huisartsenzorg 2018.

4. ‘Meer tijd voor de patiënt’, ‘praktijkverkleining’, ‘minder patiënten op het spreekuur’. Ideeën genoeg. Jacqueline van Riet, huisarts in een Utrechtse achterstandswijk, presenteert de uitkomsten van het onderzoek naar ‘meer tijd en anders werken’.

5. Discussie

6. Borrel

Tijd en datum: Donderdag 12 oktober 2017, 14.00 – 17.30 u
Locatie: De rode olifant (spaces), zaal 5, Zuid Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag.

Deelname is gratis, maar i.v.m. de organisatie en planning is aanmelden wel vereist. Mocht u niet kunnen deelnemen dan vragen wij u om uiterlijk 8 oktober uw afmelding door te geven. Dit geeft ons de mogelijkheid om iemand anders uw plaats aan te bieden.

 

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht