Strandwandeling 2016 over Zorg in de Wijk en Positieve Gezondheid

08-09-2016

Hoe kunt u de inwoners van de buurt of wijk zoveel mogelijk in staat stellen om zich aan te passen en regie te voeren over het eigen leven, ondanks ziekte of gebrek? Zorg in de wijk en positieve gezondheid; daarover gaan we, al wandelend over het strand, van gedachten wisselen met regionale ‘voorlopers’ op 8 september.

Ervaring van één van de voorlopers van vorig jaar (huisarts Dirk Jan van Wijk):

"Het leven van een zorgprofessional kent soms aangename verrassingen. Zo kreeg ik vorig jaar verrassende inzichten en ideeën door de gesprekken met vertegenwoordigers van andere zorgdisciplines tijdens de strandwandeling die ZONH organiseerde. Ik zal er dit jaar dan ook zeker weer bij zijn op 8 september! Inspireer en laat je inspireren en schrijf je ook in, zou ik willen adviseren!"

Voor optimale zorg in de wijk, waar de vraag van inwoners leidend is, heb je elkaar nodig. In de dagelijkse praktijk merken wij dat er nog genoeg te verbeteren valt als het om samenwerking in de wijk gaat. Ook zien wij dat steeds meer zorgprofessionals, maar ook de partners uit de gemeenten, focussen op de gehele mens en het in staat stellen van mensen eigen regie te nemen. Dat is wat Machteld Huber positieve gezondheid noemt: “Gezondheid is het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven”.

Hoe u vanuit deze definitie samen met andere professionals in de wijk kunt werken en hoe positieve gezondheid en zorg in de wijk verbonden wordt, is voor veel zorgprofessionals nog een zoektocht. Dit zijn de onderwerpen die u kunt bespreken tijdens de strandwandeling!

Strand, ZON(H) en zee….u loopt toch ook mee?

Tijdens de wandeling langs de zee en de barbecue kunt u vragen en ideeën voorleggen aan zogenaamde ‘voorlopers’, mensen met dezelfde passie voor de zorg als u. Wij weten uit ervaring dat deze omgeving het denken en praten over de inhoud versterkt. Op 8 september kunt u wandelen met onder andere:

Hier stellen de voorlopers zich kort voor en geven zij een toelichting over hun relatie met zorg in de wijk en waar zij graag met u over willen praten.

Bekijk het filmpje van de strandwandeling in 2015

Hoe werkt het?

Wij verbinden u aan de voorlopers én aan de andere deelnemers. U kunt uw voorkeur voor voorloper van tevoren aangeven op het inschrijfformulier. Tijdens de strandwandeling worden drie afstanden gelopen van elk ongeveer een half uur waarna er een wissel plaatsvindt. Na elke wissel loopt u weer verder met andere personen. U loopt in groepjes van maximaal drie personen en minimaal twee keer met een voorloper. In een korte tijd heeft u dus veel en intensief contact met verschillende personen. Na afloop van de wandeling kunt u tijdens de barbecue met de voorlopers en andere deelnemers verder praten. Er kunnen maximaal 30 deelnemers aan deze strandwandeling deelnemen. Zorg dus dat u er snel bij bent! Bij slecht weer is er een alternatief programma opgesteld.

Praktische informatie

Datum en tijd: Donderdag 8 september van 16.00-20.30 uur
Locatie: Club Zand te Castricum aan Zee

Voor wie?

De strandwandeling wordt georganiseerd voor zorgverleners in de eerste lijn in Noord-Holland (m.u.v. Amsterdam en ’t Gooi). Andere geïnteresseerden of betrokkenen bij zorg in de wijk zijn uiteraard ook welkom om zich in te schrijven.

Kosten

De kosten voor deze geheel verzorgde namiddag bedragen € 60 per persoon (inclusief wandeling, handouts, barbecue en parkeerkosten). De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het programma van deze middag kunt u hier vinden.

Inschrijven

Inschrijven voor de strandwandeling is niet meer mogelijk, het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Willeke Brinkman, programmamanager (w.brinkman@zonh.nl) of met Marian Borst, secretariaat (m.borst@zonh.nl) of 072 5414600.

Inschrijven

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht