Scholingsavond: Alles wat u moet weten over de nieuwe AVG op 4 april

04-04-2018

Op 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Omdat u als zorgverlener geregeld te maken krijgt met privacygevoelige gegevens, heeft deze wet gevolgen voor u.

De AVG, wat houdt dat in?

De AVG vervangt de wet Bescherming Persoonsgegevens en legt de verantwoordelijkheid voor de persoonsgegevens bij degene die de gegevens verwerkt. Vanaf 25 mei 2018 moet de verwerkingsverantwoordelijke kunnen aantonen dat zijn gegevensverwerkingen voldoen aan de eisen van de AVG, bijvoorbeeld door een privacybeleid te hanteren en te voldoen aan de NEN 7510 (download hier de NEN 7510).

Scholingsavonden

DOKH, Zorgring en ZONH nodigen u uit om een van de scholingsavonden bij te wonen, waarin u in twee uur op praktische wijze op de hoogte wordt gebracht van de veranderende eisen die de norm NEN 7510 aan elke praktijk stelt. De scholingsavonden vinden plaats op:

Datum: Woensdag 4 april

Tijd: 17.30 – 20.00 uur

Locatie: Van der Valk Hotel, Akersloot

Kosten: €80

Klik hier voor informatie en aanmelden.

Wij zorgen voor voldoende aanbod van scholing. Mochten bovenstaande data zijn volgeboekt, dan zullen wij een extra scholingsavond organiseren.

Optioneel

Naast deze scholingsavonden worden de volgende onderdelen aangeboden:

De praktijktoets IB-indezorg

Deze online vragenlijst biedt inzicht in uw huidige praktijksituatie en leert u de praktische kant van informatiebeveiliging. U kunt uw eigen resultaten spiegelen met andere zorgverleners in Nederland. Hier vindt u de informatiefolder waarin u leest hoe u zich voor deze praktijktoets kunt aanmelden .

Monitoring op uw huidige netwerk

Op uw verzoek kan Zorgring, met behulp van tools van RedSocks, kortdurend een monitoring doen op het dataverkeer van uw eigen netwerk. Zo krijgt u zicht op eventuele risicovolle internetsites en leert u hoe u cybercrime kunt voorkomen.


Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht