Open casuïstiekbespreking palliatieve zorg in Julianadorp

23-01-2018

Het netwerk palliatieve zorg Kop van Noord- Holland organiseert op 23 januari 2018 weer een regionale casuïstiekbespreking.

Het thema: Leven met een hersen tumor

Een hersentumor is een aandoening met ingrijpende gevolgen. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de omgeving die moet leren omgaan met de vaak sombere levensverwachting en de neurologische beperkingen of gedragsveranderingen van de patiënt als gevolg van de tumor. Tijdens de presentatie van een casus door Helma Hannema en Nieke Berghuis, NWZ casemanagers Neuro oncologie wordt ingegaan op verborgen stoornissen in waarneming, gedrag, sturing, ontremming, organiseren en/of inzicht. Stoornissen die een partner maar al te goed ziet in de omgang maar de omgeving dikwijls niet.

Binnen en buiten het ziekenhuis is er psychosociale begeleiding en ondersteuning. Wie zijn dat dan, en hoe communiceren zij over de zorg in de ziekte en symptoomgerichte palliatieve fase.

Doel van de open casuïstiekbespreking is onderlinge uitwisseling van kennis, informatie en ervaringen ten behoeve van deskundigheidsbevordering; (ethische) reflectie en het optimaliseren van de multidisciplinaire samenwerking.

Doelgroep:

Alle professionele zorgverleners uit de regio Kop van Noord-Holland, die werkzaam of gespecialiseerd zijn in palliatieve zorg.

Wanneer

23-01-2018 van 17.30 uur tot 19.00 uur. Zaal open vanaf 17.15 uur. Voor broodjes wordt gezorgd.

Locatie

Zaal Duinpan in Omring Verpleeghuis Buitenveld, Landbouwstraat 66, 1787 AM Julianadorp

Aanmelding

Graag verzoeken wij u zich vooraf voor een bespreking aan te melden door het invullen van het formulier. Indien u casuïstiek wilt inbrengen kunt u gebruik maken van het raamwerk in de bijlage. Tijdens de bijeenkomsten wordt er ook gelegenheid geboden om casuïstiek in te brengen.

Vragen/nadere informatie

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Karian van der Zon, verpleegkundig consulent palliatieve zorg via e-mail: karian.vanderzon@omring.nl of telefoon 06-14931613.

Voor vragen over de organisatie kunt u contact opnemen met Patricia Appeldoorn, netwerkcoördinator, p.appeldoorn@zonh.nl

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht