Open casuïstiekbespreking palliatieve zorg in Hoorn: Palliatieve Sedatie

28-05-2018

Op maandag 28 mei 2018 organiseert het Netwerk Palliatieve Zorg West-Friesland weer een casuïstiekbespreking.

Tijdens deze bespreking zullen wij aan de hand van casussen dieper ingaan op het onderwerp:

Palliatieve sedatie

Tijdens deze bijeenkomst wordt aan de hand van casuïstiek palliatieve sedatie besproken. Aan bod komen onder andere de volgende aspecten:

 • Indicaties en voorwaarden voor palliatieve sedatie
 • Besluitvorming rondom palliatieve sedatie
 • Stappenplan en uitvoering
 • Moeizaam verlopende sedatie

 • Aan de hand van achtergrondinformatie en casuïstiek uit de praktijk komen bovenstaande onderwerpen aan de orde en kunnen ervaringen worden gedeeld.

  Met medewerking van:

  Bas Verheul (Huisarts), Armèl Klitsie (Gedifferentieerd verpleegkundige palliatieve zorg Hospice Dignitas) en Philip Vos (Apotheker).

  Doelgroep

  (Huis)artsen, specialisten, paramedici, apothekers, (gespecialiseerde) verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, praktijkondersteuners en geestelijk verzorgers.

  Locatie

  Kapel bij Hospice Dignitas, Wilhelminalaan 1, Hoorn

  Wanneer

  Maandag 28 mei 2018. De zaal is open vanaf 17.30 uur (inloop met broodjes). De bespreking begint om 17.45 uur en eindigt uiterlijk om 19.00 uur.

  Accreditatie en bewijs van deelname

  De bijeenkomst is geaccrediteerd voor verpleegkundigen en verzorgenden, verpleegkundig specialisten, huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. De accreditatie wordt alleen toegekend als de presentielijst wordt ondertekend. Deelnemers waarvoor geen accreditatie is geregeld krijgen een bewijs van deelname.

  Kosten

  Het netwerk palliatieve zorg biedt u deze bijeenkomst aan, maar maakt natuurlijk wel kosten. Daarom wordt een financiële bijdrage van de deelnemers zeer op prijs gesteld.

  Aanmelding

  Graag verzoeken wij u zich voor deze bijeenkomst aan te melden via onze website. Er is plek voor 40 mensen. Let op: de bevestiging die u per e-mail ontvangt, is uw bewijs van toegang.

  Vragen of nadere informatie

  Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Linda van der Heide, office manager van het netwerk via L.vanderheide@zonh.nl

  Deel via e-mail Print de pagina
  terug naar het overzicht