Congres samenwerking eerste lijn met wijk- en jeugdteams

29-09-2017

29 september 2017 is er in Utrecht een congres over samenwerking tussen welzijn en zorg. Hoe geef je die samenwerking vorm? Welke problemen zijn er? Maar vooral: waar liggen de oplossingen, kansen en mogelijkheden? Het congres bestaat uit korte voordrachten, workshops en flitspresentaties met veel gelegenheid om vragen te stellen en actief deel te nemen.

Waarom dit congres?
Goede samenwerking tussen de eerstelijn en de wijk- en jeugdteams is van groot belang. Deze kan zorgen voor een betere kwaliteit van zorg en welzijn en voor verlaging van de kosten. Maar samenwerking kan ook de gezondheid en het welzijn van individuele buurtbewoners verbeteren, bijvoorbeeld via een integrale aanpak van multiproblematiek en goed op elkaar afgestemde preventiemaatregelen.

Programma
In het ochtendprogramma wordt de toekomst van de samenwerking tussen jeugdteams, jeugdgezondheidszorg en eerste lijn in Nederland behandeld. Welke lessen kunnen we trekken? Hoe kan het beter? Wat kunnen zorgverzekeraars doen om samenwerking te stimuleren? Daarnaast zijn er een aantal flitspresentaties met goede initiatieven en ideeën. Bijvoorbeeld het project: ‘Van ziekte en zorg via gezondheid en gedrag naar mens en maatschappij’.
In de middag zijn er twee rondes met workshops. Tijdens deze workshops komen tal van voorbeelden van goede samenwerking aan bod. Goede samenwerking binnen gemeentes, maar ook tussen jeugdteams, jeugdgezondheidszorg en eerstelijn. Of het programma Integraal Werken in de Wijk van Vilans, Movisie, Nederlands Centrum Jeugdzorg en Nederlands Jeugdinsitituut.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het en jeugdteams met eerstelijn’ op vrijdag 29 september in Utrecht? Klik dan hier. De kosten bedragen 295 euro (btw-vrij). Accreditatie is aangevraagd.

 

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht