Café Doodgewoon Hoorn - 'Kinderen rouwen anders (dan vroeger)'

25-01-2017

De werkgroep van Café Doodgewoon organiseert op woensdagavond 25 januari 2017 weer een bijeenkomst van Café Doodgewoon in de kapel Dijk en Duin van Hospice Dignitas, Wilhelminalaan 2 te Hoorn.

Het “café” is open vanaf 19.30 uur. Tussen 20.00 - 21.00 uur komt het thema van de avond aan de orde. Vanaf 21.00 uur kan er onder het genot van een drankje nagepraat worden. Het “café” sluit om 22.00 uur.

Het thema van de avond is:

Kinderen rouwen anders (dan vroeger)

Vroeger was er sporadisch aandacht voor rouw bij kinderen, zij werden het liefste weggehouden van verdrietige gebeurtenissen. Goed bedoeld, maar er zijn volwassenen die daar nu nog steeds last van hebben. Het overlijden van een dierbare zet de wereld volledig op zijn kop. Na het trieste nieuws kunnen kinderen al snel weer over gaan op de orde van de dag, zo lijkt het althans. Ze spelen voetbal of zitten achter de computer. Volwassenen vinden dit gedrag vaak moeilijk te plaatsen.

De spreker van deze avond is Ineke Ruiter. Zij is gespecialiseerd in tekentaal en rouwbegeleiding voor kinderen en (jong) volwassenen. Zij is meer dan 25 jaar werkzaam geweest in diverse functies in de gezondheidszorg. Hierdoor heeft zij geleerd dat zij mensen graag op een dieper niveau wil begeleiden op een creatieve manier.
Zie ook www.iktekenervoor.com.

“Café Doodgewoon” staat voor bijeenkomsten voor iedereen die met palliatieve terminale zorg te maken heeft. Tijdens de bijeenkomsten is een spreker aanwezig die over een onderwerp praat waar we allemaal mee te maken hebben of kunnen hebben in de Palliatieve zorg.

Iedereen die, op welke manier dan ook, te maken heeft met Palliatieve terminale zorg is van harte uitgenodigd. Kom doodgewoon!

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht